Lichaam

1. Rugklachten

Klachten in de rug kunnen voortkomen uit een foutieve voetstand en/of beenlengteverschil. Voor meer informatie klik hier.

2. Hamstrings

Als gevolg van een foutieve standsafwijking kan er langdurig een verkeerde rek op de hamstrings ontstaan. Dit kan lijden tot overbelasting van de hamstrings.

3. Kuitspieren

Als gevolg van een foutieve standsafwijking kan er langdurig een verkeerde rek op de kuitspieren ontstaan. Dit kan lijden tot overbelasting van de kuitspieren of een verkorting van de kuitspieren en achillespees.

4. M. tensor fascia latae

Aan de zijkant van het bovenbeen loopt van de heup naar de knie de M. tensor fascia latae. Indien deze overbelast wordt, bijvoorbeeld door standsafwijking, dan kan dit zorgen voor heup- of knieklachten.

5. Knieklachten

Knieklachten worden veelal veroorzaakt door overbelasting van de knie. Overbelasting van de knie kan veroorzaakt worden door standsafwijkingen. Denk hierbij een overmatige rek op de kniebanden of verkeerde compressie in de knie, wat kan resulteren in slijtage van het kraakbeen of de menisci. Klachten zijn bijvoorbeeld artrose, Jumper’s Knee of Osgood Schlatter.

6. Heupklachten

Knieklachten worden veelal veroorzaakt door overbelasting van de heup. Overbelasting van de heup kan veroorzaakt worden door standsafwijkingen. Mogelijke klachten bij de heup zijn artrose (slijtage) en een ‘snapping hip’ (‘knappende heup’).

7. M. quadriceps

De M. quadriceps femoris is de spiergroep die zich aan de voorzijde van het bovenbeen zich bevindt. Deze kunnen overbelast raken als gevolg van een standsafwijking. Buiten klachten in het bovenbeen kunnen zich ook knieklachten vormen.

8. Shin Splints

Shin Splint is een blessure aan het scheenbeen die ontstaat door een overbelasting van de scheenspieren. Dit kan veroorzaakt worden door een toenemende kracht op de spieren of een foutieve belasting, bijvoorbeeld door standsafwijkingen.

Onderzijde

Bovenzijde

Achterzijde

Binnenzijde

Buitenzijde

Lichaam

Kunnen wij je helpen?