Comfortabel mooi!

Diabetes
Diabetes één van de meest voorkomende chronische ziekten in Nederland. Ruim 1,2 miljoen mensen hebben al diabetes. Ongeveer 25% van de mensen met diabetes krijgt te maken met voetproblemen, zoals koude voeten of tintelende voeten, pijnscheuten, verkleuringen aan tenen en voeten of zelfs de diabetes voet, waarbij het gevoel in uw voeten helemaal verdwijnt. Hierdoor merkt u wondjes te laat op. Ook kan de doorbloeding verslechteren door diabetes. Wondjes herstellen hierdoor langzamer. In het ergste geval als een wond niet geneest moet (een deel van) de voet geamputeerd worden. Het dragen van goede schoenen vermindert de kans op voetproblemen.

Het Diabetes Fonds ontwikkelde samen met Nederlandse podotherapeuten een betaalbare schoenencollectie voor mensen met diabetes, genaamd De Diabetesschoen. Deze schoen heeft een verkoopprijs van rond de € 100,- met behoud van de kwaliteit. Zo zijn goede schoenen voor iedereen met diabetes betaalbaar. De schoenencollectie bestaat uit zowel mannen- als vrouwenschoenen voor binnen en buiten.

Bekijk hieronder de collectie

Kwaliteit
De Diabetesschoen zit comfortabel en voorkomt kans op irritaties en drukpunten. De schoenen voldoen aan de volgende kwaliteitseisen:

  • Stevig hakstuk (contrefort), om de stabiliteit te verbeteren
  • Naadloze afwerking van de binnenkant om irritaties te voorkomen
  • Hoge sluiting op de wreef, om steentjes in de schoen te voorkomen én de voet te fixeren.
  • Antibacteriële voering, om infecties te voorkomen
  • Uitneembaar voetbed, om ruimte voor steunzolen te bieden
  • Voldoende ruimte bij de tenen, voor een comfortabele pasvorm

 

Geen winstoogmerk
De Diabetesschoen heeft geen winstoogmerk. Van ieder verkocht paar van De Diabetesschoen gaat € 5,- naar het Diabetes Fonds. Het Diabetes Fonds besteedt dit aan onderzoek naar de genezing, voorkoming en betere behandelingen van diabetes en diabetescomplicaties.