De nieuwste technologie bij Toppodo: 3D geprinte steunzolen van Phits™

Heeft u last van hielspoor, fasciitis plantaris, beenvliesontsteking of metarsalgie en vindt u er maar geen oplossing voor? Hebt u al eens aan steunzolen gedacht om u weer op de been te helpen? Steunzolen kunnen namelijk de pijn verlichten door druk weg te nemen op de pijnlijke plekken. Goed ontworpen steunzolen houden rekening met uw houding en beweging en gaan die corrigeren zodat ze niet enkel de symptomen, maar vooral de oorzaken van het probleem aanpakken.

Patient-on-Phits-1000x667

Phits zijn ’s werelds eerste hoogtechnologische 3D-geprinte steunzolen en kenmerkt zicht door optimale efficiëntie, superieure stabiliteit en extreme duurzaamheid.

Hoe werkt 3D technologie?

Het spreekt tot de verbeelding: 3D printing, maar toch wordt het al toegepast sinds eind jaren ‘80. Eerst voornamelijk voor prototyping, maar het evolueerde pijlsnel in de richting van design en bruikbare eindproducten in medische en paramedische toepassingen. Denk aan verlichting, meubilair, hoorapparaten, knie- en heupprotheses. En zo inmiddels ook in de podotherapie. Deze 3D technologie maakt het mogelijk laag voor laag een steunzool op te bouwen op basis van je persoonlijke medische scan en je unieke bewegingspatroon. Hierdoor kunnen we zeer nauwkeurige zolen maken afgestemd op vorm, formaat, stevigheid en anatomische verschillen die de behandeling, functionaliteit en comfort optimaliseren.

Footscan analyse

De footscan® analysetools van Phits™ leveren een onschatbare bron aan data op. Deze data combineren we met de ervaring en de skills van onze podotherapeuten en die ontwikkelen het paar Phits dat uw problemen bij de kern zal aanpakken om u te laten herstellen en om u weer op de rails te krijgen. Het kan ook zijn dat u nooit klachten heeft ondervonden, maar u een afwijkende voetafrol heeft die risico’s op latere leeftijd inhoudt, dan kan een footscan® analyse u meer vertellen.
Wilt u weten of 3D geprinte Phits steunzolen een oplossing voor u zijn dan helpen wij u graag. Uiteraard kunt u ook bij ons terecht voor de normale steunzolen en behandeltherapie.

Van scan tot zool. Zo maken we een 3D Phits zool

Stap 1: footscan® en analyse

Na het intakegesprek scannen en analyseren wij uw bewegingspatroon met behulp van het dynamische footscan®-systeem.

Stap 2: Design en 3D-printing

Op basis van deze gegevens genereert de footscan®-technologie een ontwerp. Dit ontwerp wordt aangepast aan uw specifieke wensen of klachten en het advies van uw podotherapeut. Een 3D-printer vertaalt het digitale design vervolgens in ultralichte inlegzolen. Tenslotte worden de 3D-geprinte zolen afgewerkt met een schokdempende comfortlaag.

Stap 3: Kwaliteitscontrole en aflevering

Na een laatste kwaliteitscheck bent u welkom om uw Phits™-zolen te komen aanmeten bij én uw lichaam zo bij iedere stap de ideale balans te geven.